FANDOM


Leena Maria Peisa (s. 16. maaliskuuta 1979 Vantaa) on suomalainen kosketinsoittaja ja laulaja. Kuuluisuuteen hän on noussut Lordi-yhtyeessä, jossa esiintyy taiteilijanimellä Awa (Lady Awa de Paysant).

Awan Lordi-hahmo on 228-vuotias elävä kuollut. Hänet on 26-vuotiaana surmattu keihästämällä, koska hänen luultiin olevan riivattu. Keihäästä tulleen jäljen huomaa Awan puvusta, rinnan kohdalla.

Hän on soittanut yhtyeissä Dolchamar, Punaiset Messiaat ja Lordi. Punaiset Messiaat -yhtyeessä hänen taiteilijanimensä oli Lende Mielihyvä ja Dolchamarissa Lenja. Hän toimi yhtyeissä myös taustalaulajana.

Intohimonsa musiikin lisäksi Peisa opiskelee Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa sosiaalipolitiikkaa.

Awa Muokkaa

Vuonna 1779 Englannissa Paysantin ylhäisöperheeseen syntyi tytär. Hän sai kasteessa koko nimekseen Lady Awa de Paysant. Tarinoiden mukaan Awalla oli jo syntymästään lähtien telekineettisiä voimiaan, joita käyttämällä hän oppi jo pikkutyttönä irrottamaan mielen ruumiistaan. Hänen isänsä oli alkoholisoitunut ja väkivaltainen, ja kotiriitojen koittaessa Awa matkusti voimiensa avulla muualle.

23-vuotiaana Awa rakastui John Heart -nimiseen hurmuriin, jonka kanssa hän kihlautuikin salassa isältään. Awan isä oli kuitenkin luvannut tyttärensä Kreivi Wormwellille, eikä hyväksynyt tyttärensä rakkautta. Hän pahoinpiteli tyttärensä, pakotti hänet arestiin ja eroamaan John Heartista. Telekineettisten voimiensa avulla Awa kuitenkin matkasi Johnin luokse, vain nähdäkseen tämän syleilemässä toista neitokaista. Awa siirsi itsensä lakanaksi jonka päällä John petti häntä, ja kuristi tuossa muodossa petollisen kihlattunsa.

Seuraavana päivänä kaupunki koki kummallisia näkyjä, kun Awa päätti ryhtyä pelottelemaan ihmisiä toden teolla. Keinutuolit kiikkuivat itsekseen, kellojen viisarit pyörivät holtittomasti, kalkkunat tanssivat ripaskaa päivällispöydässä, terät lentelivät itsestään. Awa sekosi omasta vallastaan, ja hän päätti kehittää omia taitojaan entisestään. Seuraavien vuosien aikana Awa matkusti kaikkien löytämiensä ennustajien, mustalaisten, velhojen, noitien ja manaajien luona opetellen samalla heidän taitonsa.

Vanhemmat huomasivat muutoksen tyttäressään. Kun Awan mieli lähti vaeltamaan, hänen fyysinen vartalonsa jäi heitteille aiheuttaen huomattavaa laihtumista. Tästä syystä Awa vaihtoi vartaloaan kissansa kanssa, koska Awan vartalossa kissan mieli osaisi pitää huolta sen ravinnontarpeesta.

Eräänä kostonaan Awa päättii sitoa kaupungin pastorin vaimon sielun tauluun, ja ottaa itse tämän vartalon käyttöönsä. Pastorin vaimona Awa harrasti yleistä irstautta ja sopimatonta käytöstä, shokeeraten täten koko kaupungin ja erityisesti pastorin. Tästä raivostuneena pastori päättikin heittää vaimoaan esittävän taulun tuleen, ja hirtti tämän jälkeen itsensä. Vaimon sielu paloi samalla taulun kanssa, eikä Awa voinut enää vaihtaa paikkaansa takaisin. Hän jätti pastorin vaimon vartalon elottomana pappilaan, ja palasi kotiinsa. Järkytys oli kuitenkin valtaisa, kun hän löysi kotipihaltaan oman hautansa. Awan ollessa poissa omasta ruumistaan kissan sielu oli käytöksellään herättänyt epäilyksiä, ja kaupungin pappi julistikin tytön olevan riivattu. Noitavainojen tyyliin Awan ruumis oli seivästetty ja haudattu. Awa palasi omaan ruumiiseensa, joka oli mädännyt maan alla jo pidemmän aikaa. Hän halusi puhua vielä äitinsä kanssa. Kotona Awaa odotti toinen järkytys. Hänen isänsä oli hakannut vaimonsa hengiltä, ja joutui saman tien Awan seuraavaksi uhriksi. Awa tappoi isänsä äärimmäisen raa'asti, luu kerrallaan. Tragedian jälkeen Awa lähti vaeltamaan aaveena halki Euroopan ja saapui lopulta Prahaan. Pian Awa törmäsikin Ruusuristiläisen salaseuraan, joka piti hallussaan yhtä Euroopan tärkeimmistä salatieteellisistä aarteista. Kyseessä oli lasiseen purkkiin säilötty pää, joka puhui jo kadonneiksi luultuja kieliä.

Oppiensa avulla Awa ymmärsi pään puhetta ja tunnisti sen Tsingis-kaanin pääksi. Telepatian kautta Awa yritti luoda yhteyttä, mutta yhtäkkiä hänen eteensä ilmestyikin valtava, sarvipäinen olento. Kyseessä oli Lordi, johon Awa oli tietämättään ottanut yhteyden. Lordi oli vaikuttunut Awan voimista, ja tarjosi tälle liittolaisuutta. Awa suostui ja sai samalla voimat joilla voi liikkua todellisuuksien rajojen yli. Elävänä Awa pystyi liikkumaan astraalitasolla, mutta nyt kuolleena ja Lordin avulla hän pystyy myös vaihtamaan ulottuvuuksia. Tietoisuudellaan Awa pystyy hallitsemaan niin eläviä kuin elottomiakin kohteita, ja hänen tiedetään liikkutaneen mielellään jopa satojen kilojen painoisia esineitä.

Telekineettisten voimien lisäksi Awa osaa valtaisan määrän loitsuja, jotka hän oppi jo eläessään. Hän hallitsee noitien magiaa, velhojen kirjoituksia ja alkemistien hermeettisen perinteen. Awan selvänäkevät silmät muuttuivat kissan silmiksi noituuden harjoittamisen seurauksena hänen vielä eläessään.